X
אנא בחר את גודל הפונט הרצוי:
X סגירה
 

פיצוי על תאונת דרכים שלא באשמתנו

את מי לתבוע?

מדינת ישראל התברכה בלא מעט דברים: נופים, חופים, מזג אויר שמשי וגם גז טבעי. אך היא גם סובלת מכמה מכות קשות, ואין ספק שאחת הכואבות מהן היא מכת תאונות הדרכים. בישראל נהרגים מדי שנה מאות אנשים בתאונות דרכים ואלפים נפצעים. המספר הזה הוא בהחלט גבוה ולכן יש לעשות ככל שניתן על מנת למנוע את תאונות הדרכים הללו (כלומר לנהוג בזהירות, על פי הכללים ולשמור על כל חוקי התנועה).

להיות מכוסים מכל הכיוונים

אך אם כבר נקלעתם לתאונה, חשוב מאוד שיהיה לכם ביטוח מתאים שיכסה אתכם גם מפני פגיעה בכם, וגם למקרה שאתם תפגעו באנשים אחרים. חשוב לדעת שכל מי שמעורב בתאונת דרכים שלא נגרמה באשמתו זכאי לפיצוי כלשהו, בין אם מחברת הביטוח ובין אם מהמדינה. הנזקים הללו יכולים להיות ישירים - כתוצרה מהתאונה או נזקים עקיפים יותר. מהנזקים העקיפים נוטות חברות הביטוח להתעלם בניגוד לחוק. עוד על כך בכתבה הבאה.

מה זה בכלל תואנת דרכים?

כמובן, כל מי שעל הכביש עלול להיקלע לתאונת דרכים. הנהגים אשר נוסעים בפרעות בכבישים לא מבחינים בין עשירים ידוע שם לפשוטי העם. לכן, חשוב מאוד להיזהר וכמובן להיות מבוטחים. חוק פיצויים לנפגעי תאונות דרכים מסדיר את כל הנושא של הפיצויים המגיעים למי שנקלע לתאונת דרכים.

סעיף 1 לחוק, מגדיר בין היתר, מהי תאונת דרכים, מהם נזקי גוף ועוד. החוק קובע כי תאונת דרכים היא אירוע בו נגרם לאדם נזק גוף עקב שימוש ברכב מנועי למטרות תחבורה. כמובן שתאונה זו יכולה להתרחש בכל מקום אפשרי - בכביש, על המדרכה, בחנייה, ואפילו בכניסה או ביציאה מהרכב.

ומה לגבי הפיצויים?

החוק דן כמובן גם בכל הקשור לפיצויים המגיעים לכם. בדרך כלל, מי שמשלם את הפיצויים לרכוש הוא הנהג האשם בתאונה באמצעות חברת הביטוח שלו ואילו נזקי הגוף משולמים על ידי פולסית ביטוח החובה. על פי החוק, כל אדם שנפגע בתאונת דרכים, זכאי לקבל פיצויים על נזקי הגוף והנפש שנגרמו לו כתוצאה מהתאונה.

חשוב להדגיש כי הזכאות של הנפגע היא מכוח החוק, אך מלבד הפיצויים שמגיעים על פי חוק, רשאי כל נפגע לתבוע פיצויים נוספים גם מביטוחים שונים שרכש לעצמו (למשל - ביטוח מנהלים, אובדן כושר עבודה ועוד).

אם נקלעתם לתאונת דרכים בה אתם לא האשמים, אתם רשאים לתבוע את חברת הביטוח של הנהג האשם ולקבל את כל מה שמגיע לכם בגין נזק רכוש. רבים לא יודעים כי ניתן לתבוע פיצויים גם עבור נזקים לא ישירים שנגרמו, כגון הוצאות כספיות שונות, הפסד של ימי עבודה, עוגמת נפש, ירידת ערך של הרכב ועוד.

למעשה, כל דבר שנמנע מכם לעשות בעקבות התאונה (למשל לצאת לבלות, לעשות ספורט או כל דבר אחר), אפשר לתבוע פיצויים בגינו. חברות הביטוח נוטות להתעלם מעניין זה, ומסכימות לשלם בדרך כלל לנו רק עבור הנזק הישיר ולא העקיף, וזה כמובן אינו תקין. המפסידים הגדולים הם כמובן הנפגעים!

אז מה עושים?

יש מידע רב אודות נושא זה במגוון כלי התקשורת ובמיוחד באינטרנט. אם נקלעתם לתאונת דרכים, יש כצעד ראשון לפנות לעו"ד העוסק בדיני נזיקין ולהתייעץ עימו באשר למה שמגיע לכם. את הגשת התביעה לקבלת פיצויים ניתן לעשות בעזרת עורך הדין, ואז יגדלו הסיכויים שלכם לקבל מחברת הביטוח פיצוי גם עבור נזקים עקיפים.

חשוב לדעת גם שכל מי שנפגע בתאונת דרכים צריך לאסוף ולשמור את כל המסמכים הרפואיים הקשורים לתאונה, וכמובן - לקבל טיפול רפואי כמה שיותר מהר.

 

 
המלצות ותגובות
כותרת:
שם:
תוכן:
אנא הזן את המספר שלוש מאות שישים ותשע:
ביטוח נסיעות לחו"ל